Gastronomie českého středověku

385 Kč
Skladem 5-10 ks
U vás může být již: 26. 3.
Prodejna Skladem, osobní odběr 24. 3.
Sklad Skladem, odesíláme v pracovní dny ve 12:00
Kód: KNI354

Co lidé jedli a pili, jak stolovali a hodoval

Černá-Feyfrlíková Monika

Zapomeňte na klišé barbarských bouřlivých hostin, při kterých se kosti hází přes ramena psům. Středověká gastronomie elit byla vysoce kultivovaná a vynikala velice důmyslnými recepty, jež využívaly luxusních surovin, které dnes znovu pracně objevujeme.

Patří mezi ně například mandlové mléko, rýžová mouka, konopný olej, ale i exotická pozapomenutá koření, jež byla dříve žádanou součástí luxusnějších pokrmů, které si s pomocí této kuchařky můžete doma sami uvařit. Poodhalí vám mimo jiné také, co stálo za úspěchem středověkých kuchmistrů a jakým způsobem probíhaly bankety na nejprestižnějších panovnických dvorech.

Kniha má velký počet nových (dosud nepublikovaných) receptů, velké množství skvělých fotografií, podrobnější výklad k tradičním surovinám a nové výsledky archeologických výzkumů, které upřesňují nebo dokonce mění naše představy o středovém způsobu života.

Nalezněte znovu fascinující chutě naší minulosti a pochutnejte si!

Datum vydání: 06.06.2024
Katalogové číslo: 63628
ISBN: 978-80-271-3829-6
Formát / stran: 163×240, 224 stran
Jazyk: Čeština
Nakladatel: Grada