Historické recepty
Zvěřinu vepřovú
Podle Knihy kuchařské Severina Mladšího z počátku 16. století
Skopové maso s vínem v hrozních
Podle Knihy kuchařské Severina Mladšího z počátku 16. století
Křepelky v sladké smetaně
Podle Knihy kuchařské Severina Mladšího z počátku 16. století.
Rozebieraná slepice, XV. století
Spis o krmiech, kterak mají dielany býti, druhá polovina 15. století
Mandlové mléko
Spis o krmiech, kterak mají dielany býti, přelom 15. a 16. století.
Středověké koblihy z XV. století
Podle Spisu o krmiech, kterak mají dielany býti, přelom 15. a 16. století
Kaše čtyř barev
Recept pochází z kuchařské knihy Spis o krmiech, kterak mají dielany býti z přelomu 15. a 16. století.
Kaše z bobů, středověký recept XIV. století
Recept pochází z německé Das buoch von guter spise z let 1345–1354. Kaše z bobů se hodí ke všem masům a rybám, ale velice dobře chutná i samotná.
Sulc dle středověkého receptu ze XVI. století
Recept na sulc pochází z Knihy kuchařské Severina Mladšího z počátku 16. století.
Lososová středověká paštika
Kterak losos péci máš, pochází z české Knihy kuchařské Severina Mladšího z počátku 16. století.