rozšířené
Přejít na menu nové zboží

Medovina, Med, Cidre z Bretaně

Medovina, med, výrobky z medu (kosmetika). Proč si život nezpříjemnit lahodným mokem či chutným jídlem.

medovina

MEDOVINA PRODEJ OBCHOD PRAHA V PRAZE

Medovina je považována za tradiční nápoj, který je zřejmě ještě starší než víno, přičemž se též jedná o čistě přírodní produkt. Medovina vzniká kvašením medu zředěného vodou, případně vodou s ovocnou šťávou, též může být dochucena různými bylinami či kořením. Blahodárné účinky má na zažívací ústrojí a může se pít vychlazená, ale i teplá při nachlazení, použití je univerzální.

Medovina byla od nejstarších dob považována za zdroj života, odvahy a síly a podávala se přednostně rekům. Medovinu považovali za svůj kmenová nápoj Kelti, Dákové, Germáni, Slované, Židé, Hunové a jiní. O uživání medoviny ve Velkomoravské říši se totožně zmiňují cestovatelé a obchodníci Ibn Rozteh a Gurdézi z Persie. Medovina byla základním a nejrozšířenějším kvašeným nápojem. Císař a král Karel IV. zavedl vinařství a tím připravil medovině nelítostnou konkurenci. Víno nemohlo chuťově konkurovat medovině, ale Bohůmžel medovina nemohla svými náklady na výrobu konkurovat vínu.

Medovina dozrává určitou dobu, obecně lze říct, že čím větší je obsah medu v medovině, tím déle dozrává. Dozráváním se medovina stává chuťově jemnější a lahodnější.

Medovinu NEZASÍLÁME, ale můžete si je vyzvednout v našem kamenném obchodě na Rašínově nábřeží 40, Praha 2. A abych nezapomněl na naše zákonodárce ... medovinu jakožto alkoholický nápoj nemůžeme prodat osobám mladším 18-ti let :)

med a propolis

ČESKÝ MED od včelaře | Prodejna v Praze - Medy

ČESKÝ MED - nabízíme Vám i část toho, co za pomocí včeliček dala naše země.

Nabízený med pochází z ČR a není, jak je mnohdy zvykem, směsí medů evropských a medů z tropických oblastí.

Podporujeme české včelaře.

Cidre - Bretaň

Cidre Bretan Val de Rance Cider

Kupecké cesty nás přivedly i na sever země galského kohouta, kde jsme poznali pravý bretonský cidre a první pocit při ochutnání tohoto mírně alkoholického perlivého nápoje se dá popsat, jako kdyby se Vám na jazyku rozlévalo jablečné moře - to jen kus Bretaně vstoupilo do Vás.

Z nepřeberného množství různých bretonských výrobců, jsme pro Vás vybrali velmi kvalitní a chutnou značku. Cidre se vyrábí z kvalitní suroviny (100% jablečná šťáva z prvního lisování), kdy  se jablečný mošt kvasí v sudech, posléze je cidre filtrován a pasterizován. Dodáváme dva typy Cidre:

Doux (sladký) - 2% alkoholu, jemně perlivý, sladký, chutí se blíží jablečné šťávě

Brut (suchý) - 4.5 % alkoholu, silněji perlivý, lehce nahořklý

Jsme přímými dovozci Cidre, skladem máme obvykle stovky až tisíce lahví, které jsou uskladněny nedaleko pražské náplavky pod Vyšehradem. Jsme tedy schopni velmi pružně dodávat cidre po centru Prahy ... a též je dobrý nápad se stavit u nás na prodejně a jít se s lahvinkou  projít po náplavce :)

Též Vás možná zarazí naše nízká cena oproti jiným cidre, které se do ČR z Bretaně dováží - hledejte za tím naší snahu udělat z tohoto lahodného moku cenově dobře dostupný alk. nápoj stejně jak tomu je v celé Francii.

Cidre je chutný, osvěží, podávejte jej vychlazený. Prodej možný osobám od 18-ti let.

Oficiální webové stránky:  CIDRE Z BRETAŇE - maloobchod, velkoobchod

víno

KVALITNÍ MORAVSKÁ VÍNA VINOTÉKA

Na doporučení přátel, kteří se vyznají vínech, jsme se rozhodli Vám zpříjemnit nakupování velmi kvalitním moravským vínem od Vladislava Moravčíka - vína z vinic pod Pálavou.

Malebné okolí obce Horní Věstonice imponovalo již Římanům, kteří přinesli révu vinnou do těchto míst již před dvěma tisíci léty a založili tak tradici vinařství na Moravu.

Každoročně získává pan vinař Vl. Moravčík medaile na domácích i zahraničních výstavách, např. stříbrné z mezinárodní výstavy Vinoforum, AWC Vienna a mnoho ocenění z domácích výstav, jako jsou Nominační výstava v Mikulově, TOP 77 až po místní košty a degustace vín v blízkém i dalekém okolí.

Vinařství se nachází přímo pod vápencovými skalami Pálavských vrchů, jednoho z nejkrásnějších a nejteplejších míst Moravy. Réva rostoucí na kamenitém podloží musí pouštět své kořeny co nejhlouběji do skal a z těchto horizontů čerpat všechny důležité látky pro svůj růst. Jedno staré moudro říká, že réva musí trpět, aby nesla ty nejkvalitnější hrozny. V létě zahřátá skála pomáhá rychlejšímu dozrávání zlatých hroznů, které jsou plné extraktivních a aromatických látek. Dalším faktorem, který dělá toto místo kouzelným a jedinečným jsou vodní nádrže Nové Mlýny. Zvlhčují vzduch vyprahlý slunečním zářením a odrazem z jejich hladiny má réva dvojnásobné množství světla než v jiných oblastech. Mlhy vznikající v ranních hodinách na konci léta a na podzim podporují především obsah aromatických látek, které pak dávají vzniknout našim jedinečným vínům.

Námi prodávané víno je zcela jedinečné a nenapodobitelné díky místu, kde vyrostly hrozny pro jeho výrobu. Je typické především opojnými vůněmi, které jsou typické a nikde jinde se nevyskytující. Vůně rozkvetlé louky, sena, letních jablíček, pomerančů a citrusových květů, pronikavé aroma exotických plodů a květin je doplněna minerálností, plností a pikantní kyselinkou. Odrůdové složení je pestré, ale je nutno vyzvednout především Ryzlink vlašský, který je zde nejlepší na světě a podával se na dvoře císařovny Marie Terezie a jiných mocnářů. Jedinečná je zde i Pálava, která vznikla v sousední obci Perná. Víno se vyrábí tou nejpřírodnější metodou, využívá se kvasinek přímo z vinice, což jen dokresluje původ vín pana Moravčíka.

Vína NEZASÍLÁME, ale můžete si je vyzvednout v našem kamenném obchodě na Rašínově nábřeží 40, Praha 2. A abych nezapomněl na naše zákonodárce ... víno jakožto alkoholický nápoj nemůžeme prodat osobám mladším 18-ti let :)

produkty
nové produkty
geologie minerály archeologie Kosovo je Srbija
0 Kč
rozšířené
Slovensko
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.  Další informace